Skip to content

Kosten

Als je kind de speelzaal of speelschool bezoekt betaal je altijd een ouderbijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van je inkomen, of je recht hebt op kinderopvangtoeslag en of meerdere kinderen uit hetzelfde gezin tegelijkertijd de speelschool bezoeken.

Wel of geen kinderopvangtoeslag

Wanneer je niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag betaal je een ouderbijdrage aan Stichting Netwerk. Bereken in de tabel rechts de hoogte van je ouderbijdrage.

Wanneer je wel in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag vraag je deze aan bij de belastingdienst. Je ontvangt van de belastingdienst de toeslag. Deze toeslag dekt een deel van de kosten van de speelzaal of speelschool. Het verschil tussen het aan de speelschool te betalen factuurbedrag en de ontvangen toeslag is je ouderbijdrage.

Bereken in de tabel rechts de hoogte van je ouderbijdrage.

Doorloop hier de stappen om te zien of je wel of geen recht hebt op kinderopvangtoeslag.

In bovenstaande stappen wordt gesproken over het laagste tarief inkomen. Dit is een inkomen tussen€0 en €19.432. Als je in deze categorie valt betaal je het laagste tarief ouderbijdrage en hoef je geen kinderopvangtoeslag aan te vragen.  Het bedrag dat je betaalt vindt je hiernaast bij ‘Bereken je ouderbijdrage’.

Hulp nodig?

Meer informatie vind je in deze flyer. Heb je hulp nodig bij het invullen van de (aan)vragen? Bel dan naar 0229-212587 of stuur een mail naar speelschool@netwerkhoorn.nl. Wij helpen je graag verder.

Je kunt ook hulp krijgen via de wijkinfopunten die te vinden zijn bij de wijkcentra Grote Waal, Kersenboogerd, De Cogge en De Zaagtand. Kijk op onze website voor meer informatie en de openingstijden.

Of klik hier voor uitleg van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de (berekening van) kinderopvangtoeslag. 

Bereken je ouderbijdrage